Olet täällä

Startup Cup ohjaa innovatiivisia yrittäjiä oikealle polulle

13.05.2016
Startup Cup ohjaa innovatiivisia yrittäjiä oikealle polulle

​Microsoft Fluxin tilat Korkeavuorenkadulla toimivat tiistaina 10.5. tapaamispaikkana, kun Startup Cup toi kolmannen kerran yrittäjät ja mentorit yhteen. HUB13:n luoman konseptin pohjalta järjestetyn Startup Cupin isäntänä toimi tällä kertaa Metropolia. Haaga-Helia ja Laurea olivat mukana ohjaamassa projektia.

Startup Cup on 48 tunnin startup-haaste, jossa tapahtumassa muodostetut tiimit oppivat vahvistamaan ja parantamaan ideoitaan erityisesti asiakasymmärrystä painottaen. Tapahtuma on osa kolmen ammattikorkeakoulun Savotta-yhteistyöhanketta ja sen järjestää HUB13 yhteistyössä Haaga-Helian, Metropolian ja Laurean kanssa.

– Monet startupit kaatuvat ensi metreillä, koska yrittäjät eivät tiedä, miten yritysliiketoimintaa tehdään. Tarjoamme täällä tukea mutta myös realisimia liiketoiminnan kehittämiseen ja sen eri vaiheiden suunnitteluun. Liiketoiminnan kehittäminen on pitkä tie, sanoo HUB13:n perustaja ja toimitusjohtaja Ola Sundell.


 

Yhteistyötä yli korkeakoulurajojen

Startup Cup on osa StartUp Schoolin ja HUB13:n vakiintunutta yhteistoimintaa. Haaga-Helian StartUp School on tapahtumassa mukana kolmen ammattikorkeakoulun yhteistyön kautta ja toimii yhtenä tapahtuman järjestäjistä. Tammikuussa Startup Cup järjestettiin Haaga-Helian tiloissa Pasilassa.

– Haluamme innostaa opiskelijoita osallistumaan tällaisiin tapahtumiin oman korkeakoulun ulkopuolella, kehittämään ideoitaan ja löytämään mahdollisia uusia tiiminjäseniä, kertoo StartUp Schoolin kehittämispäällikkö Päivi Söderström.

Tapahtumaan osallistui Haaga-Helian opiskelijoita sekä vapaaehtoisina että itse tiimeihin. Heillä on oppimistehtävä tekemällä mahdollisuus myös opintopisteisiin.

 

Yhdessä tekemistä ja oppia yrittäjyydestä

Startup Cupissa tuoreita yrittäjiä ohjeistetaan liiketoiminnan hallittavuudessa sekä siinä, miten liiketoiminnan eri vaiheissa kannattaa toimia. Tapahtumassa onkin kyse paitsi yhdessä tekemisestä myös ohjaamisesta: tiimejä ohjataan tekemään oikeita ratkaisuja. Lisäksi yrittäjillä on mahdollisuus saada suoraa palautetta isommilta yrityksiltä.

– Tulin tänne, koska haluan kehittyä ammatillisesti. Olen kiinnostunut perustamaan yrityksen jonain päivänä ja ajattelin, että tapahtuma voisi olla kiinnostava, toteaa data analyst freelancer Anna Korolyuk.

– Tulimme tänne esittelemään Elisan toimintaa mutta myös kuulemaan, miten liiketoimintaideoita viedään eteenpäin. Tässä tapahtumassa on oikea meininki, kehuu Elisan startup-tiimiläinen Jussi-Petteri Väänänen.

 

Älykkäin liiketoimintasuunnitelma voittaa

Startup Cupissa kilpailtiin myös älykkäimmän liiketoimintasuunnitelman tittelistä. Yrittäjät esittelivät oman ideansa ja muodostivat sen jälkeen tiimejä, joiden työskentelyä mentorit ohjasivat ja tukivat. Tiimit suorittivat tehtäviä, ja suoritusten perusteella valittiin tehtävän voittaja. Tilaisuuden lopuksi kaikissa tehtävissä parhaiten pärjännyt joukkue palkittiin. Tällä kertaa palkinnon vei Imotry, joka kehittää yksityisenä päiväkirjana älypuhelimessa toimivaa sovellusta.

Teksti ja kuvat: Nina Finell