Olet täällä

Varasuunnitelma johti menestykseen

Varasuunnitelma johti menestykseen

Miia Toivola, Liiketalous, kansainvälinen kauppa 2012-2016

Lukion jälkeen minulla oli selkeät suunnitelmat: suorittaa vapaaehtoinen asepalvelus ja sen jälkeen hakea ulkomaille opiskelemaan. Lukion opinto-ohjaaja kehotti kuitenkin tekemään varasuunnitelman ja hakemaan opiskelupaikkaa myös Suomesta. Näin teinkin.

Omat suunnitelmani eivät täysin toteutuneet, kun harmikseni jouduin keskeyttämään intin terveydellisistä syistä. Elämä vei minut Saksaan au pairiksi, minkä jälkeen jäin vielä toiseksi vuodeksi Berliiniin kansainvälisen verkkokaupan asiakaspalveluun töihin. Kahden välivuoden jälkeen olin valmis palaamaan Suomeen ja katsomaan, mitä ammattikorkeakouluopinnot tarjoaisivat.

Olen aina ollut hyvin päämäärätietoinen ja rohkea. En ollut lukiossa kuitenkaan mikään tähtioppilas. Opintojen ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun opetustyylin kautta opin tunnistamaan omat vahvuuteni ja hyödyntämään niitä.

Opintojeni loppuhuipennukseksi tein opinnäytetyöni siitä, miten opiskelijoiden osaamista voisi vielä paremmin hyödyntää opetuksessa. Parhaan arvosanan lisäksi on upeaa, että tutkimustani hyödynnetään Haaga-Helian Porvoo Campuksen kehittämistyössä.

Uskon, että optimistisella ajattelulla ja kovalla työnteolla pääsee pitkälle. Opintojen aikana sain mahdollisuuksia haastaa itseäni – ja kehittyä sitä kautta. Toimin niin projektipäällikkönä, opiskelijatutorina, vierailijaluennoitsijana kuin vertaisohjaajana nuorempien opiskelijoiden lukukausiprojektissa.

Opiskeluaikana löysinkin oman ääneni ammattilaisena. Nyt työskentelen Saksassa, ja vastaan suuren kansainvälisen verkkokaupan Suomen markkinoista. Ulkomailla vietetyt ajanjaksot ovat antaneet itsevarmuutta ja elämänkokemusta.

Unelmoin omasta yrityksestä ja siitä, että pystyn pitämään elämässäni hyvän tasapainon työn ja vapaa-ajan välillä. Vaikka työelämä onkin jo vienyt mukanaan, jatkan aktiivisesti alumnina. Opiskelu Haaga-Heliassa jätti minuun suuren jäljen, jonka kannan aina mukanani. 

Countdown