Olet täällä

Sanna Lassila eteni opinnoissa kuin maratonilla

Sanna Lassila eteni opinnoissa kuin maratonilla

Sanna Lassila
Projektipäällikkö / Digia
Valmistunut toukokuussa 2013

”Hyvällä aikataulutuksella ja suunnittelulla kaiken sai toimimaan. Mahdollisuus kesä- ja virtuaaliopintoihin helpotti kalenterin hallintaa.”

Sanna Lassila päätyi opiskelemaan tietojenkäsittelyä työskenneltyään IT-alalla vuodesta 2000, jolloin hän valmistui Helia-ammattikorkeakoulusta liiketalouden tradenomiksi. Sanna päätteli, että tulevaisuuden urahaaveet olisivat helpommin saavutettavissa, kun taskussa olisi myös IT-alan tutkinto.

 - Tuntui luonnolliselta suorittaa toinenkin tutkinto HAAGA-HELIAssa, jossa aiempien opintojen hyväksiluku onnistuisi helposti. Mahdollisuus suorittaa opintoja virtuaalikursseina vaikutti myös opinahjon valintaan, Sanna sanoo.

Opintojen lisääminen perhe-elämän, työn ja harrastusten täyttämään kalenteriin ei ole helppoa. Sannan onnistui kuitenkin suorittaa opinnot kahdessa vuodessa. Samalla hän teki normaalipituista työviikkoa ja treenasi maratonia pidempiä ultrajuoksuja ja triathlonia varten - myöhästymättä kertaakaan päiväkodista.

- Otin opiskelut eräänlaisena urheilusuorituksena ja etenin niissä kuten maratonilla, tankkauspisteeltä toiselle. Suoritin opintojakson kerrallaan niin lujaa kuin pystyin, mutta varoin kuormittamasta itseäni liikaa. Venymiset ja lyhyet yöunet kestää, kun tietää, että pian helpottaa. Hyvä fyysinen kunto auttaa myös jaksamaan.

Työ ja opinnot tukivat hyvin toisiaan, ja osan kouluprojekteista sai hyödynnettyä suoraan työtehtävissä. Suoritin mahdollisimman paljon opintoja verkkokursseina, koska ne on helppo tehdä silloin, kun se itselle parhaiten sopii. Joskus suoritin melkein koko kurssin kertaistumalta, Sanna kertoo.

Opintojen hyödyllisintä antia Sannalle olivat Linuxin ja Unixin hallinnointiin sekä ohjelmointiin liittyvät kurssit. Opinnäytetyön tekeminen auttoi juuri työpaikkaa vaihtanutta Sannaa pääsemään perille uuden työnantajan prosesseista. Valmistumisensa jälkeen Sanna siirtyi asiantuntijatehtävistä projektipäälliköksi.

Countdown