Olet täällä

Panimoyrittäjä Jari Leinonen – bisnestä oman maun mukaan

Panimoyrittäjä Jari Leinonen – bisnestä oman maun mukaan

Jari Leinonen toimi 17 vuoden ajan kokkina ja keittiömestarina, kunnes päätti mennä takaisin kouluun ja tehdä olutharrastuksestaan uran. Nyt Jari pyörittää Rekolan panimoa ja valmistaa oluita, jotka hän maustaa oman mielensä mukaan.

1990-luvun alusta asti oluita harrastanut Jari kävi oluenvalmistuskurssin vuosina 2004–2005. Sen jälkeen ajatus panimon tai panimoravintolan perustamisesta alkoi kummitella mielessä. Jari jatkoi kuitenkin vielä neljä vuotta keittiömestarin hommissa, kunnes päätti ryhtyä yrittäjäksi, lopetti työt ja lähti Haaga-Heliaan hakemaan mainonta-, myynti- ja markkinointiosaamista.

Kou­lu­ai­ka­na Jari ra­ken­si pa­ni­mon pää­hän­sä ja pa­pe­ril­le kurs­si kurs­sil­ta.

Liiketaloutta opiskellessaan Jari rakensi panimon päähänsä ja paperille kurssi kurssilta. Haaga-Heliassa hän teki muun muassa liiketoimintasuunnitelman ja rahoituslaskelmat. Monet harjoitustyötkin sai tehdä omalle yritykselle. Koulun jälkeen yrityksen perustaminen kävi vauhdilla.

– Kun oli viimeinen kurssi koulussa, niin käytännössä seuraavalla viikolla perustettiin yritys.

Se oli lokakuussa 2011.

Jari Leinonen

Jari joutui opettelemaan paljon uusia taitoja panimon toimintaa aloitellessaan.

Nyt oluiden levikki kattaa pääkaupunkiseudun ja se on laajentunut myös Tampereelle ja muihin suuriin kaupunkeihin. Nopeasta menestyksestä on tullut tunnustustakin, sillä 2013 Jari voitti Haaga-Helian yrittäjäopiskelijapalkinnon.

– Siitä tuli hyvä mieli ja paljon näkyvyyttä mediassa. 500 euroakin tuli tarpeeseen. Rahaa ei ollut tullut mistään pitkään aikaan, kun yritys oli vasta rakennusvaiheessa.

Jarin päivät ovat kiireisiä, vaikka yritys onkin voinut jo palkata kolme työntekijää. Panimon toisella osakkaalla Juha Kurosella on oma IT-alan yritys, mutta hän auttelee silloin kun tarvitsee – esimerkiksi pullotuksissa. Myös perheestä ja ystävistä on ollut korvaamatonta apua, sillä pullotukset hoidetaan talkoilla. Yrittäjäksi ryhtyminen ei Jaria kaduta, sillä hän saa tehdä töitä harrastuksensa ja intohimonsa parissa.

– Tiesin, että jos en olisi tätä tehnyt, niin se olisi harmittanut loppuiän. Vanhaan voi aina palata.

Pullotus oli ennen ainoa vaihe, johon Jari tarvitsi muiden apua. Nyt työvoimana on muitakin kuin ystäviä ja sukulaisia.

Jarin top 3 oluet:

1. Rekolan panimon Munkintie

2. Anarchy Brewing Companyn Sublime Chaos   

3. Belgiasta Rochefort

Mitä Jarille kuuluu keväällä 2015?

Jari Leinonen sai liiketalouden opintonsa valmiiksi keväällä 2014, ja hänelle myönnettiin stipendi hyvästä koulumenestyksestä. Samoihin aikoihin hänen yrityksensä Rekolan panimo muutti Mäntsälästä Fiskarsin ruukkiin. Muutosta Jari on ollut erityisen iloinen, sillä panimo saa nyt toimia sille sopivassa käsityöläismiljöössä. Panimon yhteyteen on tullut myös puoti.

Yrityksen perustamisesta on nyt kolme vuotta, ja joka vuosi sen tulos on tuplaantunut. Aiemmin Jari hoiti panimon asiat suurimmaksi osaksi itse, mutta on nyt voinut palkata jo kolme työntekijää. Suurin osa hänen päivästään kuluu edelleen yrityksen pyörittämiseen, mutta ensimmäisen kerran kolmeen vuoteen hän on saanut pitää kunnon loman. – Ei loman vähyys minun haittaa, sillä nautin tämän työn tekemisestä.  

 

 

Countdown