Olet täällä

Opiskelijatarina: Unelma lähempänä

Opiskelijatarina: Unelma lähempänä

Joel Pakalen, Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma 2012-2015

Olen periksi antamaton, väsymätön ja reilu. Tulen lähes poikkeuksetta kaikkien ihmisten kanssa hyvin toimeen ja olen aina avoin ja rehellinen - eli kilpailuhenkisyydellä varustettu sosiaalinen tarmonpesä.  Opiskelut ovat olleet minulle elämän muuttava kokemus. Astuin renttuna ovista sisään ja mallikansalaisena ulos. Ennen Haaga-Heliaa opiskelin Otaniemessä teknillisessä korkeakoulussa. Se ei kuitenkaan ollut mun juttu.

Opinnot maistui, koska porukka oli samanhenkistä. Haagan kampuksella kaikki tunsivat toisensa, ja olimme kuin yhtä suurta perhettä. Opetus oli korkeatasoista ja opettajat huippuja. Se kannustuksen ja tukemisen määrä, en ole kohdannut missään vastaavaa. Niiltä tuli potkua persuuksille, kun deadlineja oli päällä ja oma usko meinasi loppua. Se jeesasi isosti.

Tein opinnot kolmessa vuodessa ja valmistuin etuajassa. Pari stipendiäkin pokkasin: toisen yrittäjyydestä ja toisen hyvästä opintomenestyksestä. Opiskeluaikana omaksuin mentaliteetin, etten sano millekään ei vaan ennemminkin why not. Päädyin esimerkiksi vetämään Haaga-Helian Vinstituutti-viinikerhoa, vaikken tiennyt aluksi viineistä mitään. Opin paljon. Sain kontakteja ja verkostoja, joista hyödyn vielä tänä päivänäkin.

Nyt työskentelen nettimatkatoimistossa Associate Market Managerina. Vastuullani on Etelä-Suomen asiakkuushallinta, myynninedistäminen ja markkinointi. Lisäksi pyöritämme kavereiden kanssa ruoka- ja juomatuotantoon keskittynyttä Five Point Brothers -firmaa. Pienpanimotoimintaa meillä on jo ja oma ravintolakin siintää lähivuosien tavoitteena – haemme parastaikaa toimitilaa bistrollemme.

Hotelli- ja ravintola-alalla vaihtoehdot ovat huikeita – ei vain köökkiä tai hotellin respaa. Restonomin työmahdollisuuksien suhteen taivas on rajana, kun vain omaa motivaatiota löytyy. Unelmoin oman viinitilan ja pienpanimon perustamisesta Yhdysvaltoihin länsirannikon pohjoisosaan. Viinitilan ja pienpanimon yhteyteen perustan ravintolan, jossa on myös mahdollistaa harjoittaa pienimuotoista majoitusliiketoimintaa. Toteutan tämän unelmani seuraavan kolmen vuoden sisällä tavalla tai toisella.

Nyt olen lähempänä omia unelmiani kuin koskaan aikaisemmin. En koskaan unohda, mistä tää kaikki lähti liikkeelle.

Lue lisää: Hotelli-ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus

 

Countdown