Olet täällä

Opiskelijatarina: Töitä täydellä powerilla

Opiskelijatarina: Töitä täydellä powerilla

Gia Pitkäjärvi, Liiketalouden koulutusohjelma 2013 -

 

Olen aina ollut tekijä, en lukija tai pänttääjä, ja opin parhaiten just tekemällä. Mulle elämässä on tärkeää kulkea polkua, jolla on jokin merkitys suuremmassa mittakaavassa. Pyrin olemaan mahdollisimman rento ja jalat maassa kulkeva tyyppi, jonka kanssa on mukava istua alas ja jutella mistä tahansa. Haaveilen siitä, että saan toteuttaa itseäni Suomessa, missä arvostetaan nuorta osaamista, tuetaan koulutusta sekä pysytään innovatiivisina ja uudistusmielisinä.

Haaga-Heliassa on älyttömän hyvä ilmapiiri. Silti minulla kesti puoli vuotta, ennen kuin aloin todella viihtyä. Kun lähdin tutor-toimintaan mukaan, aloin tutustua ihmisiin paremmin ja sain käsittämättömän hyviä ystäviä, joiden kanssa jaetaan niin opiskeluun kun henkilökohtaiseen elämäänkin liittyvät asiat. Mulle opiskelija-toimintaan mukaan lähteminen oli käänteentekevä valinta.

Opiskeluelämä on paljon muutakin kuin luennoilla istumista. Meillä on paljon yhteisiä tempauksia, tapahtumia ja teemme myös yhteiskunnallista vaikuttamista, esimerkiksi koulutuslupauksen puolesta kampanjointia. Me opiskelijat pidetään lippua korkealla ja arvostetaan sitä, että ollaan haaga-helialaisia – se välittyy kaikista opiskelijoista täällä.

Opiskeluissa parasta olivat yrityksiltä tulleet, oikeat toimeksiannot. Niiden kautta sai kontakteja suoraan yritysmaailmaan, ja sain oman työpaikkanikin vastaavan projektin myötä. Yritysprojektien ansiosta meillä on mittavat cv:t jo kun valmistumme. Olemme olleet monessa oikeassa jutussa mukana, mitä työnantajat arvostavat.

Vaikka olinkin aktiivinen, mukana tutor-toiminnassa ja opiskelijakunnan hallituksessa, suoritin kaikki kurssit ajallaan. Mua ajoi eteenpäin kunnianhimo. Halusin valmistua, päästä työelämään ja suunnittelen myös aloittavani YAMK-opinnot, kun muutama vuosi työntekoa on plakkarissa. Tähtään korkealle urallani, ja olen valmis tekemään töitä sen eteen täydellä powerilla. Yleensäkin käytän tehokkaasti vuorokauden jokaisen tunnin. Se on aina ollut mun motto ja tapa toimia.

Countdown