Olet täällä

HANAA! – Oskari Kantonen pistää vauhtia liiketalouden rattaisiin

HANAA! – Oskari Kantonen pistää vauhtia liiketalouden rattaisiin

Enduron kaksinkertainen Suomen mestari sekä Päijänteen ympäriajon vuosina 2011 ja 2012 voittanut Oskari Kantonen lopetti kilpauransa ja siirtyi autojen pariin. Hän valmistui joulukuussa 2013 Haaga-Helian liiketalouden koulutusohjelmasta ja työskentelee nyt myyntitehtävissä.

Oskari aloitti moottoripyöräilyn jo 3,5-vuotiaana. 12-vuotiaasta asti hän kilpaili motocrossissa, ja 16-vuotiaana hän vaihtoi enduroon, kun sai virallisesti osallistua kisoihin.

– Endurossa kiehtoo monipuolisuus, ja lopulta se tuntui mielekkäämmältä.

Vuonna 2009 Oskari aloitti liiketalouden opinnot Haaga-Helian Porvoon toimipisteessä. Liiketaloudessa kiinnosti sen yleispätevyys, ja Haaga-Helialla oli Oskarin mielestä hyvä maine ja hyvä fiilis. Porvoo oli Oskarille helppo valinta, sillä hän on sieltä kotoisin.

Oskarin pääaineena oli taloushallinto, mutta ollessaan yliopistovaihdossa Ruotsissa hän päätyi opiskelemaan markkinointia.

– Olen lukenut taloushallintoa ja markkinointia yhtä paljon. Markkinointi taitaa kiinnostaa vähän enemmän.

Haaga-Helialla on hyvä mai­ne ja hyvä fii­lis.

Ajamisen ja koulun yhdistäminen oli kuitenkin välillä haastavaa. Opiskelijarientoihin ei urheilija juuri ennättänyt osallistua. Pitkien kisamatkojen takia joutui olemaan usein poissa, mutta Haaga-Heliassa joustettiin.

– Reissut olivat yleensä minimissään viikon mittaisia. Toisinaan olin poissa kuukaudenkin verran. Aina kuitenkin sai sovitettua opiskelun urheiluun. Voin antaa siitä todella positiivista palautetta.

Työharjoittelunsa Oskari suoritti Aro-Yhtymään kuuluvassa AutoFennicassa, joka on Fiatin, Alfa Romeon ja Jeep-autojen maahantuoja. Harjoittelun jälkeen hän sai kuuden kuukauden lisäpestin. Työssään Oskari pääsi tekemään sekä taloushallintoa että markkinointia. Koulu antoi molempiin hyvät valmiudet.

Kilpailemisen Oskari lopetti, koska hän haluaa keskittyä työelämään, eikä kahden asian sataprosenttinen tekeminen ole mahdollista. Harrastus kuitenkin jatkuu.

– Se on ollut niin iso osa elämää, ettei se varmaan mihinkään katoa. Mutta nyt sitä voi tehdä silloin kun huvittaa.

Oskari Kantonen

Os­ka­ri on en­du­ron kak­sin­ker­tai­nen Suo­men mes­ta­ri. Kuva: Sport image

Mitä Oskarille kuuluu keväällä 2015?

Kevät on Oskarilla muutosten aikaa: hän menee naimisiin, ja myös työpaikalla Autokeskuksessa tehtävät muuttuvat hieman. Myyntityössä hän jatkaa edelleen, sillä tavoitteena on pyrkiä Haaga-Helian MBA-ohjelmaan kun tarvittavat kolme vuotta työkokemusta ovat täynnä.

Moottoripyöräharrastus jäänyt taka-alalle, mutta valmennusta Oskari tekee vielä jonkin verran. Kaksipyöräisiä hän ei kuitenkaan jätä kokonaan: uudella katupyörällä nuoripari pääsee pian tien päälle kunhan kelit paranevat.

Countdown