Olet täällä

Lainaajalle

Lainaajalle

Kirjastokortti
Pin-koodi unohtunut?

Lainaa, varaa, uusi aineistoja
Laina-ajat
Opiskelijat, joilla on lukemiseste
Palauta lainat

 

Kirjastokortti

Aineiston lainaamiseen tarvitset kirjastokortin.

Voit täyttää asiakastietolomakkeen myös kirjastossa. Ota kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaan, kun tulet hakemaan kirjastokorttiasi.

Kun olet saanut kirjastokorttisi, käy liittämässä se HH Finnaan, jotta voit jatkossa mm. tehdä varauksia, uusia lainoja ja maksaa myöhästymismaksuja HH Finnan kautta.

Haaga-Helian opiskelijat ja henkilöstö

 1. Valitse kirjautumistavaksi korkeakoulun Haka-tunnuksilla kirjautuminen ja klikkaa Haka Login -kuvaketta.
 2. Kirjaudu Haaga-Helian tunnuksillasi.
 3. Lue ja hyväksy käyttöehdot.
 4. Anna kirjastokorttisi numero ja kirjastosta saamasi PIN-koodi, ja liitä kirjastokortti tiliisi.
 5. Voit vaihtaa PIN-koodin Omat tiedot –välilehdellä. Tarvitset PIN-koodiasi myös automaatilla lainaamiseen.

Kirjautuminen HH Finnaan muille kirjaston asiakkaille

 1. Kirjaudu sisään Haaga-Helian kirjastokortilla (annakorttisi viivakoodin numero ja kirjastosta saamasi PIN-koodi).
 2. Voit vaihtaa PIN-koodin Omat tiedot –välilehdellä. Tarvitset PIN-koodiasi myös automaatilla lainaamiseen.

PIN-koodi unohtunut?

Unohtuneen PIN-koodin tilalle saat uuden PIN-koodin,

 • menemällä HH Finnan kirjautumissivulle, välilehdelle Kirjaudu kirjastokortilla
  • klikkaa linkkiä Unohditko PIN-koodisi?
  • Jos esim. sähköpostiosoitteesi on vaihtunut, etkä saa resetointilinkkiä sähköpostiisi, voit pyytää uutta PIN-koodia
 • asioimalla henkilökohtaisesti kirjaston palvelupisteessä
 • puhelimitse
 • sähköpostilla tai
 • pyytämällä PIN-koodin palautuksen lomakepostin avulla.

Kirjastokortti on henkilökohtainen ja jokainen on vastuussa kortillaan lainatusta aineistosta. Jos kirjastokorttisi katoaa, ilmoita siitä välittömästi kirjastoon.

Otathan kirjastoon yhteyttä myös silloin, kun yhteystietosi muuttuvat. Kirjasto ei saa osoitetietojen päivityksiä tms. tietoja esimerkiksi opintotoimiston kautta.

Lainaa, varaa, uusi aineistoja

Voit lainata 3AMK-kirjastojen eli Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian kampuskirjastojen painettuja aineistoja ja pyytää kirjoja omaan kampuskirjastoosi maksutta. Vierumäen kampukselta toimitetaan aineistoa vain, jos sitä ei ole muiden kampusten kokoelmissa. Vierumäen kokoelmissa olevia LPT-kurssikirjoja lainataan vain Suomen urheiluopiston opiskelijoille eikä niitä lähetetä muihin kirjastoihin.

Varausten ja kuljetuspyyntöjen teko onnistuu kätevästi HH Finnassa. Saat ilmoituksen sähköpostilla, kun varaamasi aineiston voi noutaa. Noutoaika on neljä arkipäivää. Muistathan hakea varauksesi tai peruuttaa tarpeettomat varaukset. Noutamattomista varauksista perimme maksun. Varauksen voi peruuttaa HH Finnassa, jos sitä ei ole vielä käsitelty eikä teos ole vielä matkalla tai noudettavissa. Jos varaus on ehditty jo käsitellä, onnistuu peruuttaminen ottamalla yhteyttä noutopaikaksi valittuun kirjastoon.

Varattu aineisto haetaan itsepalveluhyllystä ja lainataan lainausautomaatilla. Varatun kirjan välissä olevaan varausliuskaan tulostuu varaustunnus, joka on oletusarvoisesti oma nimesi. Jos et halua nimesi näkyvän varauksen yhteydessä, pyydä kirjastoa muuttamaan varaustunnuksen (luomaan aliaksen) tällä lomakkeella.

Voit uusia lainasi kirjautumalla HH Finnaan. Uusiminen onnistuu, jos aineistoon ei ole varauksia. Lainoja voi uusia kaikkiaan 10 kertaa.

Laina-ajat

Kaikissa 3AMK-kirjastoissa laina-ajat ovat

 • 2 viikkoa (lyhytlainat),
 • 4 viikkoa (yleiskokoelma) tai
 • ei lainata (mm. käsikirjat)

Opiskelijat, joilla on lukemiseste

Jos sinulla on lukemiseste, voit saada kirjastosta 2 viikon lyhytlainat lainaan neljäksi viikoksi.

Ota yhteyttä kirjastoon ja esitä Haaga-Helian erityisopettajan todistus lukivaikeudestasi. Todistus voi olla myös erityisopettajan, neuropsykologin tai lääkärin kirjoittama lausunto. Tieto pidemmästä laina-ajasta tallennetaan tietoihisi kirjastojärjestelmässä. Ammatillisten erityisopettajien yhteystiedot ja lisätietoja löydät MyNetistä.

Saat pidemmän laina-ajan, kun lainaat aineiston kirjaston asiakaspalvelutiskiltä. Kun haluat uusia lainasi, tee se kirjaston henkilökunnan kautta esimerkiksi asiakaspalvelutiskillä, puhelimitse tai lähettämällä sähköpostia.

Lukemisesteiset opiskelijat voivat lainata kurssikirjoja äänikirjoina maksutta Celia-kirjastosta. Äänikirjoja saa lainaan liittymällä Celia-kirjaston asiakkaaksi. Rekisteröityminen tehdään Haaga-Helian kirjastossa. Asiakastunnus Celia-kirjastoon luodaan Haaga-Helian kirjastokortin tietoihin perustuen. Asiakkaan ei tarvitse esittää kirjastolle todistusta lukemisesteestä. Jos tarvitsemaasi kurssikirjaa ei ole Celiassa valmiiksi äänikirjana, se voidaan tehdä sinulle. Uuden äänikirjan tekeminen kestää noin kolme kuukautta, joten tilaa kirja ajoissa. Lisätietoja saat osoitteesta http://www.celia.fi/palvelut/palvelut-korkeakoulukirjastoille/korkeakouluopiskelijat/. Saat tarvittaessa apua tilauksen tekemiseen Haaga-Helian kirjastosta.

Lisää vinkkejä saat Erilaisen oppijan oppaasta.

Palauta lainat

Lainat voi palauttaa mihin tahansa 3AMK-kirjastoon (Haaga-Helia, Laurea tai Metropolia). Jos palautat tai uusia lainoja myöhässä, perimme myöhästymismaksun. Myöhästymismaksujen suuruuden voit tarkistaa hinnastosta.

Lainoja voi palauttaa myös silloin, kun kirjasto on suljettu. Kaikissa kirjastoissamme on tätä varten palautuslaatikko kirjaston ulkopuolella, kiinteistön sisätiloissa.

Countdown