Olet täällä

Lainaajalle

Lainaajalle

Kirjastokortti
Pin-tunnus unohtunut?
Lainaa, varaa, uusi aineistoja
Laina-ajat
Opiskelijat, joilla on lukemiseste
Palauta lainat

 

Kirjastokortti

Aineiston lainaamiseen tarvitset kirjastokortin.

Voit täyttää asiakastietolomakkeen myös kirjastossa. Ota kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaan, kun tulet hakemaan kirjastokorttiasi.

Kun olet saanut kirjastokorttisi, käy liittämässä se HH Finnaan, jotta voit jatkossa mm. tehdä varauksia, uusia lainoja ja maksaa myöhästymismaksuja HH Finnan kautta.

Haaga-Helian opiskelijat ja henkilöstö

1. Kirjaudu Haaga-Helian tunnuksilla (HAKA-kirjautuminen).
2. Lue ja hyväksy käyttöehdot (ensimmäisellä kerralla).
3. Anna kirjastokorttisi numero ja liitä kirjastokortti tiliisi.
4. Käy vaihtamassa PIN-koodi Omat tiedot –välilehdellä. Tarvitset henkilökohtaista PIN-koodiasi automaatilla lainaamiseen. Oletuskoodi on 12345.

Kirjautuminen HH Finnaan muille kirjaston asiakkaille
1. Kirjaudu sisään Haaga-Helian kirjastokortilla (kortin viivakoodin numero ja PIN-koodi).
2. Kun kirjaudut HH Finnaan ensimmäistä kertaa, PIN-koodi on oletuskoodi 12345.
3. Muista vaihtaa tilalle oma PIN-koodisi Omat tiedot –välilehdellä. Tarvitset henkilökohtaista PIN-koodiasi HH Finnaan kirjautumiseen sekä lainaamiseen automaatilla.

 

PIN-tunnus unohtunut?

Unohtuneen PIN-tunnuksen tilalle saat uuden PIN-tunnuksen asioimalla henkilökohtaisesti kirjaston palvelupisteessä, puhelimitse, sähköpostilla tai pyytämällä PIN-tunnuksen palautuksen lomakepostin avulla.

Kirjastokortti on henkilökohtainen ja jokainen on vastuussa kortillaan lainatusta aineistosta. Jos kirjastokorttisi katoaa, ilmoita siitä välittömästi kirjastoon.

Otathan kirjastoon yhteyttä myös silloin, kun yhteystietosi muuttuvat. Kirjasto ei saa osoitetietojen päivityksiä tms. tietoja esimerkiksi opintotoimiston kautta.

 

Lainaa, varaa, uusi aineistoja

Voit lainata kaikkien viiden kampuskirjaston aineistoja ja pyytää kirjoja toiselta kampukselta omaan kampuskirjastoosi maksutta. Varausten ja kuljetuspyyntöjen teko onnistuu kätevästi HH Finnassa. Saat ilmoituksen sähköpostilla, kun varaamasi aineiston voi noutaa. Muistathan hakea varauksesi tai peruuttaa tarpeettomat varaukset HH Finnassa. Noutamattomista varauksista perimme maksun.

Haagan, Malmin, Pasilan ja Porvoon kirjastoissa on käytössä varausten nouto itsepalveluna. Varattu aineisto haetaan itsepalveluhyllystä ja lainataan lainausautomaatilla. Varaukset on järjestetty noutohyllyyn varaajan sukunimen mukaan aakkosjärjestykseen. Jos haluat ottaa varausten itsepalvelunoudon käyttöön, täytä kirjaston asiakaspalvelusta saatava suostumuslomake. Muissa kirjastoissamme varaukset noudetaan kirjaston asiakaspalvelusta.

Voit uusia lainasi kirjautumalla HH Finnaan. Uusiminen onnistuu, jos aineistoon ei ole varauksia. Lainoja voi uusia kaikkiaan 20 kertaa.

 

 

Laina-aika Kokoelma
28 vrk
 • yleiskokoelma
 • LPT-kurssikirjat (Vierumäki)
 • kurssikirjat opiskelijoille, joilla todistus lukemisesteestä (katso lisätietoja)
14 vrk
 • kurssikirjat ja tenttikirjat (poikkeuksena Vierumäen LPT-kurssikirjat)
 • opinnäytetyöt (Vierumäen opinnäytetöitä ei lainata, Haagassa ei lainata ennen vuotta 2005 tehtyjä töitä)
 • lyhytlainat (Porvoo)
 • Porvoon lehdet
 • sanelukoneet (rajattu lainaoikeus)
 • energiamittarit (Haaga)
5 vrk
 • kamerat (Pasila, rajattu lainaoikeus)
3 vrk
 • laskimet (Malmi)
1 vrk
 • pikalainat (Haaga ja Pasila)
 • lukukirjat (Porvoo)
 • laskimet (Pasila ja Haaga)
ei lainata
 • käsikirjasto
 • lehdet (poikkeuksena Porvoon lehdet)
 • lukusalikirjat (Pasila)

Opiskelijat, joilla on lukemiseste

Jos sinulla on lukemiseste, voit saada kirjastosta kurssikirjat lainaan neljäksi viikoksi. Myös sanelukoneita ja opinnäytetöitä voi lainata tavallista pidemmäksi ajaksi.

Ota yhteyttä kirjastoon ja esitä Haaga-Helian erityisopettajan todistus lukivaikeudestasi. Todistus voi olla myös erityisopettajan, neuropsykologin tai lääkärin kirjoittama lausunto. Tieto pidemmästä laina-ajasta tallennetaan tietoihisi kirjastojärjestelmässä. Ammatillisten erityisopettajien yhteystiedot ja lisätietoja löydät MyNetistä.

Saat pidemmän laina-ajan, kun lainaat aineiston kirjaston asiakaspalvelutiskiltä. Kun haluat uusia lainasi, tee se kirjaston henkilökunnan kautta esimerkiksi asiakaspalvelutiskillä, puhelimitse tai lähettämällä sähköpostia.

Lukemisesteiset opiskelijat voivat lainata kurssikirjoja äänikirjoina maksutta Celia-kirjastosta. Äänikirjoja saa lainaan liittymällä Celia-kirjaston asiakkaaksi. Rekisteröityminen tehdään Haaga-Helian kirjastossa. Asiakastunnus Celia-kirjastoon luodaan Haaga-Helian kirjastokortin tietoihin perustuen. Asiakkaan ei tarvitse esittää kirjastolle todistusta lukemisesteestä. Jos tarvitsemaasi kurssikirjaa ei ole Celiassa valmiiksi äänikirjana, se voidaan tehdä sinulle. Uuden äänikirjan tekeminen kestää noin kolme kuukautta, joten tilaa kirja ajoissa. Lisätietoja saat osoitteesta http://www.celia.fi/palvelut/palvelut-korkeakoulukirjastoille/korkeakouluopiskelijat/. Saat tarvittaessa apua tilauksen tekemiseen Haaga-Helian kirjastosta.

Lisää vinkkejä saat Erilaisen oppijan oppaasta.

Palauta lainat

Lainat voi palauttaa mihin tahansa Haaga-Helian kirjastoon. Jos palautat tai uusia lainoja myöhässä, perimme myöhästymismaksun. Myöhästymismaksujen suuruuden voit tarkistaa hinnastosta.

Lainoja voi palauttaa myös silloin, kun kirjasto on suljettu. Kaikissa kirjastoissamme on tätä varten palautuslaatikko kirjaston ulkopuolella, kiinteistön sisätiloissa.