Olet täällä

Opiskelijan ammatillinen kehittyminen - Matkailun koulutusohjelma, Porvoo, nuoret

Opiskelijan ammatillinen kehittyminen - Matkailun koulutusohjelma, Porvoo, nuoret

Porvoon yksiköstä valmistuvat restonomit vievät mukanaan työelämään kompetenssisalkun, joka koostuu meta- ja ammattiosaamisesta. Opiskelijalla on koulutusohjelman ja omien tavoitteidensa pohjalta rakennettu kompetenssisalkku, jota täytetään pääasiassa laajoissa tutkimus- ja kehittämisprojekteissa toimimalla.

Opiskelijan rooli eri hankkeissa on vaativuustasoltaan aina haasteellisempi sitä mukaa kuin opinnot etenevät ja osaamista tulee lisää. Opinnot etenevät ja arvioinnit tehdään omaksumisen, soveltamisen ja kehittämisen osaamistasoilla. Ensimmäisen vuoden jälkeen opiskelija siirtyy vaativampiin tutkimus- ja kehittämishankkeisiin. Kompetenssisalkkuun kerätään oleellisena osana myös kieliosaamista, ja kielten oppiminen tapahtuu hanketyöskentelyyn integroituen aina, kun se on mahdollista. Tutkimus- ja kehittämishankkeissa korostuvat myynti- ja palveluosaaminen, liiketoiminnan uudistaminen, yrittäjämäinen asenne sekä tutkimus- ja kehittämistoiminnassa tarvittava metodinen osaaminen. Valmennus- ja esimiestyöskentelyn osaamista opiskelija kerää toimimalla esimies-tehtävissä (esim. tiiminjohtaja, projektipäällikkö).

Opiskelija voi henkilökohtaisen opetussuunnitelmansa mukaisesti hyödyntää Campuksen tarjoamaa mahdollisuutta toimia eri koulutusohjelmien projekteissa ja opintokokonaisuuksissa suomen, ruotsin ja englannin kielellä, mikä laajentaa hänen erikoistumismahdollisuuksiaan.