Olet täällä

Opintojaksoluettelo, Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma, Helsinki, nuoret ja aikuiset (opetussuunnitelma 2010-2014)

Opintojaksoluettelo, Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma, Helsinki, nuoret ja aikuiset (opetussuunnitelma 2010-2014)

Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma (opetussuunnitelma 2010-2014)

Opinnot Koodi Laajuus
1. vuosikurssi   69
OK Palveluosaaminen, toimintaympäristö ja asiakkuus    
PO OJ Markkinoinnin ja myynnin perusteet PTA1RH001 3
PO OJ Matkailun perusteet PTA1RH002 3
PO OJ Henkilökohtaiset viestintätaidot PTA1RH003 3
PO OJ Talousmatematiikan perusteet ja taulukkolaskenta PTA1RH004 4
PO OJ Sähköinen liiketoiminta PTA1RH005 3
PO OJ Hotell-, restaurang- och turismsvenska PTA1RH006 3
PO OJ English for Hotel, Restaurant and Tourism Industry PTA1RH007 3
PO OJ Yksilö työyhteisössä PTA1RH008 3
PO OJ Kauppaoikeus PTA1RH009 3
PO OJ Johdatus opintoihin ja työelämään PTA1RH010 3
AO OJ Ravintolajuomat PTA2RH011 3
AO OJ Talouden raportointi ja seuranta PTA2RH012 3
AO OJ Hotelli ja ravintola palvelutuotteena PTA2RH013 12
Majoituspalvelu PTA2RH013A 3
Ravintolapalvelun perusteet PTA2RH013B 3
Ruokatuotannon perusteet PTA2RH013C 3
Elintarviketieto PTA2RH013D 3
     
2. vuosikurssi   56
OK Taloudellinen osaaminen, yrittäjyys ja esimiestaidot    
PO OJ Svenska i arbetslivet TYE1RH001 3
PO OJ Budjetointi ja tulosseuranta TYE1RH002 3
PO OJ Markkinointiviestintä TYE1RH003 4
PO OJ Työhyvinvointi sekä tutkimus- ja kehittämismenetelmät TYE1RH004 6
PO OJ Päivittäisjohtaminen TYE1RH005 4
PO OJ International Communication Skills TYE1RH006 3
AO OJ Yrittäjyys ja liiketoiminnan aloittaminen hotelli-, ravintola- ja matkailualalla TYE2RH007 4
     
AO OJ A Ravintolan palveluprosessit TYE2RH008 15
English for Business Situations TYE2RH008A 3
Toiminnan organisointi TYE2RH008B 3
Laatu hotelli-, ravintola- ja matkailualalla TYE2RH008C 3
Ravintolan myyntiprosessit ja tilaustarjoilu TYE2RH008D 3
Ruokatuotannon prosessit TYE2RH008E 3
AO OJ B Majoitusliikkeen palveluprosessit TYE2RH009 15
English for Business Situations TYE2RH009A 3
Toiminnan organisointi TYE2RH009B 3
Laatu hotelli-, ravintola- ja matkailualalla TYE2RH009C 3
Ravintolan myyntiprosessit ja tilaustarjoilu TYE2RH009D 3
Majoitusliikkeen asiakaspalveluprosessit ja myyntityö TYE2RH009E 3
     
ASO OJ A Ravintolan asiakaslähtöinen kehittäminen TYE3RH010 14
Asiakkuusmarkkinointi palveluyrityksessä TYE3RH010A 3
Ravintolan kontrollitoiminnot ja kannattavuuden suunnittelu TYE3RH010B 5
Ravitsemustieto TYE3RH010C 3
Työoikeus TYE3RH010D 3
     
ASO OJ B Majoitusliikkeen asiakaslähtöinen kehittäminen TYE3RH011 14
Asiakkuusmarkkinointi palveluyrityksessä TYE3RH011A 3
Majoitusliikkeen esimiestyö ja kannattavuuden suunnittelu TYE3RH011B 5
Majoitusliiketoiminta TYE3RH011C 3
Työoikeus TYE3RH011D 3
     
3. Vuosikurssi   49
OJ Syventävä työharjoittelu RHA6RH009A 10
     
OK Strateginen johtaminen ja liiketoiminnan kehittäminen    
AO OJ Strateginen johtaminen SJL2RH001 3
AO OJ Markkinoinnin johtaminen SJL2RH002 3
AO OJ Kansantaloustiede SJL2RL008 3
AO OJ Henkilöstöjohtaminen SJL2RH004 3
AO OJ Liiketoiminnan ja viestinnän suunnittelu SJL2RH005 5
AO OJ Investointilaskenta ja verotus SJL2RH006 3
AO OJ Vastuullinen liiketoiminta SJL2RH007 3
     
ASO OJ A Ravintolapalveluiden suunnittelu ja johtaminen SJL3RH008 3
ASO OJ B Majoitusliiketoiminnan suunnittelu ja johtaminen SJL3RH009 3
     
ASO OJ A Ravintolayrityksen johtaminen SJL3RH010 13
Aistit ravintolapalveluissa SJL3RH010A 3
Ravintolan valikoimasuunnittelu ja hankintakanavat SJL3RH010B 3
Ravintolayksikön ja – miljöön suunnittelu SJL3RH010C 3
Haaga Wine Advanced SJL3RH010D 4
     
ASO OJ B Majoitusyrityksen johtaminen SJL3RH011 13
Concept Based Product Development SMB3RB013A 3
Managing Sales and Distribution Channels SMB3RB013B 3
Management of Accommodation Operations SMB3RB013C 3
Hotel Feasibility Study SMB3RB013D 4
     
ASO OJ C, D, E Muu suuntautuminen   13
Matkailukohteen suunnittelu ja johtaminen    
Liiketalouden erikoistumisopinnot    
Yrittäjyys hotelli-, ravintola- ja matkailualalla    
Kaksoistutkinto (suoritetaan ulkomailla)    
Helsingin yliopiston erikoistumisopinnot    
Vastuullinen liiketoiminta    
Hospitality Innovation and Imagineering (suoritetaan osittain ulkomailla)    
     
OJ Työharjoittelu RHA6RH004 20
Perusharjoittelu RHA6RH004A 10
Ammattiharjoittelu RHA6RH004B 10
     
PO Toinen vieras kieli

(Opetustarjonta OPS 2015:n mukaan, kurssit erinimisiä)

  6
Ranskan alkeet 1 FRE4RH201 3
Ranskan alkeet 2: Palvelutilanteet FRE4RH202 3
Le français de l´hôtellerie, de la restauration et du tourisme 1 FRE4RH401 3
Le français de l´hôtellerie, de la restauration et du tourisme 2 FRE4RH402 3
Saksan alkeet 1 GER4RH201 3
Saksan alkeet 2: Palvelutilanteet GER4RH202 3
Deutsch im Hotel, Restaurant und Tourismus 1 GER4RH401 3
Deutsch im Hotel, Restaurant und Tourismus 2 GER4RH402 3
Espanjan alkeet 1 SPA4RH201 3
Espanjan alkeet 2: Palvelutilanteet SPA4RH202 3
Español de Turismo, Hostelería y Gastronomía SPA4RH401 3
Español de Turismo, Hostelería y Gastronomía 2 SPA4RH402 3
Venäjän alkeet 1 RUS4RH201 3
Venäjän alkeet 2: Palvelutilanteet RUS4RH202 3
     
Vapaasti valittavat opinnot   15
     
Opinnäytetyö RON7RH001B 12
Opinnäytetyöseminaari RON7RH001A 3
     
Yhteensä   210

===========================================================

Lyhenteiden selvitykset:

OK = Opintokokonaisuus
ASO = Ammatilliset suuntautumisopinnot
OJ = Opintojakso
PO = Perusopinnot
AO = Ammattiopinnot