Olet täällä

Ruokatuotannon johtamisen koulutus

Ruokatuotannon johtamisen koulutus

Restonomi (AMK), laajuus 210 op, Toimipiste: Haaga

Koulutuksessa yhdistyvät vahva ammatillinen identiteetti ja liikkeenjohdollinen ajattelutapa. Opiskelija kasvaa opintojensa aikana ruokatuotannon osaajaksi, jolla on vastuullinen ja yrittäjähenkinen asenne työhönsä. Koulutuksen tarkoituksena on yhdistää ruokatuotannon suunnittelun ja johtamisen teoreettinen tieto tarvittaviin ammatillisiin kädentaitoihin

Koulutuksen sisältöjä suunnitellaan ja toteutetaan aktiivisessa yhteistyössä toimialan yritysten ja kansainvälisten partnereiden kanssa. Oppimista ja oivaltamista tapahtuu ainutlaatuisessa Place to Be Haaga -oppimiskonseptissa, jossa opiskelija pääsee työskentelemään alan eri toimijoiden ja esikuvien kanssa.

Koulutuksen keskeisen sisällön muodostaa erikoistumisala (45 op), jonka opiskelija valitsee ensimmäisen opiskeluvuoden aikana. Erikoistumisalojen opinnot keskittyvät tärkeimpien ammattiosaamisten saavuttamiseen ja ne muodostavat opiskelijan ammatillisen profiilin perustan. Erikoistumismoduuleissa edetään ammatillisista perusteista kohti suurempien kokonaisuuksien hallintaa ja johtamiskyvykkyyttä. Niihin kytkeytyy viisi erillistä projektia, joissa opiskelija pääsee soveltamaan oppimaansa käytännössä.

Ruokatuotannon johtamisen koulutuksesta valmistuneella Restonomilla onkin selkeä ammatillinen profiili sekä valmiudet toimia alan johtotehtävissä.

* * *

"Aloitin restonomiopinnot vuonna 2009, mutta matkani kohti ”suuria unelmia” oli alkanut jo sitä ennen Ravintolakoulu Perhossa. Opiskelujen ajan tein myös töitä ja kilpailin, joten vapaa-ajan ongelmia ei ollut.

Haaga-Heliassa sain monia mahdollisuuksia kehittää itseäni ammatillisesti. Opiskelin muun muassa opettajien kannustamana kesän 2010 Ranskan Lyonissa, Institut Paul Bocusessa. Valmistuttuani sain mahdollisuuden osallistua Top Chef Suomen kolmanteen tuotantokauteen, josta suoriuduin voittajana!

Yksi suurimmista haaveistani on jo monia vuosia ollut oma ruoka-alaan liittyvä yritys. Tämän unelman toteuttamiseen sain hyvät työkalut Haaga-Helian restonomikoulutuksesta.  

Joulukuussa 2012 minun ja mieheni yhteinen catering- ja ruokakonsultointiyritys, KW Catering & Consulting Oy, aloitti toimintansa. Ensimmäiset yrittäjyysvuodet ovat sujuneet työntäyteisesti, mutta erinäisiä mielenkiintoisia projekteja niin isoille yrityksille kuin yksityishenkilöille tehden!"

Kira Weckman, yrittäjä

 

Tutustu toiseenkin alumnin tarinaan täällä.

Kevään 2017 yhteishaku päivätoteutukseen

toimipiste: Haaga

  • tutkintonimike: restonomi (AMK), laajuus 210 op
  • hakuaika: 15.3. - 5.4.2017 klo 15.00
  • ennakkoaineisto ja valintakoetiedot
  • valintakoe: ensimmäinen valintakoepäivä, johon kutsutaan kaikki hakukelpoiset hakijat, pidetään 2.6.2017. Toiseen osaan kutsutaan osa hakijoista ja se pidetään 8.-9.6.2017.
  • koulutus alkaa elokuussa 2017
  • hakutilasto
  • Hakutiedot Opintopolussa

 

Alumnitarinoita

Niin hyväksi kuin voin

Niin hyväksi kuin voin

Kun halusin päivittää tutkintoni kokista restonomiksi, tutustuin eri ammattikorkeakouluihin. Hyvän maineen ja suositusten lisäksi valintaani vaikutti myös sijainti – halusin opiskella Helsingissä, koska tärkeät työpaikat ja kontaktit ovat täällä.

Lue lisää

Näin homma etenee

Tutustu tarjontaan
www.haaga-helia.fi tai hakijanopas »

Hae hakuaikana

Osallistu valintakokeeseen

Valintakoe

Tulokset julkaistaan

Ota opiskelupaikka vastaan

Koulutus alkaa