Olet täällä

Matkailun koulutus, restonomi (AMK)

Matkailun koulutus, restonomi (AMK)

Matkailun koulutuksessa Porvoo Campuksella hankitaan laaja liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen, myynti- ja palvelutaidot ja itsensä johtamistaidot. Matkailu opitaan hahmottamaan kansainvälisenä ja myös sähköisenä liiketoimintana. Asiakaspalvelua harjoitellaan työelämälähtöisesti yritysten ja toimeksiantajien kanssa suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja vielä jollakin neljännellä kielellä. Matkailun toimintaympäristö tulee tutuksi. Opinnoissa voi erikoistua muuttuvan matkailumyynnin tai matkailupalveluiden ja -tapahtumien kehittämiseen.

Opinnoissa tutkitaan ja kehitetään matkailua projekteissa matkailualan yritysten ja muiden toimijoiden kanssa, ja joka lukukaudella on toimeksianto. Opintoihin kuuluvat myös työharjoittelu ja opinnäytetyö. Osan opinnoista voi tehdä ulkomailla tai esimerkiksi Start Up Schoolissa, joka kehittää yrittäjyyttä.

 

"Valmistuin Haaga-Helian Porvoon yksiköstä matkailun restonomiksi vuonna 2010. Valmistumiseni jälkeen työllistyin lähes välittömästi projektipäälliköksi kansainvälisiä messupalveluita tarjoavaan yritykseen, jonka palveluksessa etenin myöhemmin myyntipäälliköksi. Muutama vuosi valmistumiseni jälkeen suoritin johtamisen maisteriohjelman opinnot yliopistossa, mihin restonomin tutkinto antoi hyvä valmiudet.

Nykyään työskentelen tuottajana Tapahtumantekijät Oy:ssä, joka on Suomen kokenein ja samalla palkituin tapahtumatoimisto. Tuottajana vastaan erilaisten yritystapahtumien ideoinnista, suunnittelusta, tuottamisesta ja ohjaamisesta asiakkaillemme. Toimenkuvani edellyttää vahvoja organisointi-, viestintä- ja johtamistaitoja sekä luovaa ajattelua, mikä on minulle erityisen tärkeää ja palkitsevaa.

Vaikka olen ollut mukana tuottamassa useita kansainvälisestikin palkittuja tapahtumia, väkevimpänä mieleeni muistuu ensimmäinen koskaan suunnittelemani tapahtuma, jonka tuotimme osana Haaga-Helian tapahtumatuotantokurssia. Pohja nykyiselle ammattitaidolleni rakennettiinkin Haaga-Heliassa, jonka tarjoamat joustavat opiskelumahdollisuudet ja loistavat opettajat mahdollistivat sujuvan, laadukkaan ja tarkoituksenmukaisen opiskelun."

Arttu Kallio, tuottaja, Tapahtumantekijät Oy

 

"Matkanjärjestäjän toimialalla on erittäin tärkeää tuntea asiakkaat ja heidän tarpeensa. Koska matkanjärjestäjän tarjonta käsittää valitun kohde- ja hotellivalikoiman, on tärkeää että siellä on juuri sopivia tuotteita asiakkaiden tarpeisiin. Internet on pullollaan erilaisia helposti saavutettavia matkavaihtoehtoja ympäri maailman, ja lentojen, hotellien sekä muiden matkailupalveluiden vertailu ja varaaminen on helppoa. Haasteena onkin löytää juuri se itselle sopiva ja luotettava vaihtoehto. Tässä matkanjärjestäjä on jo tehnyt pohjatyön.

Ammatillinen huippuhetkeni lienee se kun sain nykyisen paikkani, tämän tyyppinen työ on ollut unelmani jo kouluajoista alkaen! Kannattaa siis opiskella ja suuntautua niihin asioihin jotka oikeasti kiinnostavat, eikä vain sellaiseen missä uskoo olevan parhaat työllistymismahdollisuudet. Oma into ja kiinnostus näkyvät ja kuuluvat töitä hakiessa, ja se saattaa olla juuri se erottava tekijä!"

Carol Aren, Product & Contracting Manager, Aurinkomatkat Oy Aurinkomatkat - Suntours Ltd Ab

Kevään 2017 yhteishaku päivätoteutukseen

toimipiste: Porvoo

Syksyn 2017 yhteishaku päivätoteutukseen

toimipiste: Porvoo

  • tutkintonimike: restonomi (AMK), laajuus 210 op
  • hakuaika: 6.-20.9.2017 klo 15.00
  • ennakkoaineisto
  • valintakoe 31.10.2017
  • koulutus alkaa tammikuussa 2018
  • hakutilasto
  • hakutiedot Opintopolussa

Näin homma etenee

Tutustu tarjontaan
www.haaga-helia.fi tai hakijanopas »

Hae hakuaikana

Osallistu valintakokeeseen

Valintakoe

Tulokset julkaistaan

Ota opiskelupaikka vastaan

Koulutus alkaa