Olet täällä

Liikunnan ja vapaa-ajan koulutus, liikunnanohjaaja (AMK)

Liikunnan ja vapaa-ajan koulutus, liikunnanohjaaja (AMK)

Liikunnanohjaaja voi toimia julkishallinnossa, kansalaisjärjestöissä tai yksityissektorilla. Työ voi sisältää hallinnollisia tehtäviä, kuten suunnittelua, markkinointia, organisointia ja johtamista. Liikunnanohjaaja voi työskennellä monipuolisissa ohjaus-, koulutus- ja valmennustehtävissä ja toimia myös yrittäjänä. Työn tavoitteena on ihmisten hyvinvoinnin edistäminen ja erilaisten asioiden ja toimintojen kehittäminen.

Opinnot koostuvat liikunta-alan työelämätaidoista, pedagogiikasta, johtamisesta, palvelusta, myynnistä ja yrittäjyydestä ja tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnasta, mitkä kytketään läheisesti oppimista edistäviin työelämäprojekteihin. Oppimista tuetaan tutkivan ja kehittävän työotteen mukaisella opiskelulla. Suuntautumisopinnoissa syvennytään kilpa- ja huippu-urheilun, kunto- ja terveysliikunnan tai liikuntapalveluiden toimintaympäristöjen mukaisen ammattitaidon kehittämiseen. Näissä toiminta­ympäristöissä osaamista voidaan syventää myös soveltavan liikunnan näkökulmasta.

 

"Sain Haaga-Heliassa rautaisen tietotaitopohjan ja rohkeutta lähteä liikuntayrittäjäksi. Perustin jo opintojen aikana ensimmäisen yritykseni FitSoul (toiminimi). FitSoulin kautta tarjoan liikunta- ja hyvinvointipalveluja yksittäisille henkilöille ja yrityksille. Lisänä ovat taitoluistelukoreografiat, joita teen freelancerina eri seuroissa.

Olen myös toimitusjohtajana SoulSis Oy -nimisessä liikunta-alan yrityksessä, joka tuottaa liikunta-alan palveluja. Työnkuvaani kuuluu kaikki käytännön ohjaustyöstä aina toimisto- ja hallintopuolen tehtäviin. Lisäksi olen Soke Productionissa kouluttajana ja myyntineuvottelijana. Vastaan urheilijoille suunnatuista sponsorointikoulutuspäivien myynnistä.

Haaga-Heliasta löytyy kaikki: kansainvälisyys, ammattitaitoinen opetus ja laaja kurssitarjonta."

Eveliina Pöllänen, liikuntayrittäjä

Kevään 2017 yhteishaku

toimipiste: Vierumäki

  • tutkintonimike: liikunnanohjaaja (AMK), laajuus 210 op
  • hakuaika: 15.3. - 5.4.2017 klo 15.00
  • hakutiedot ja sähköinen hakemus Opintopolusta
  • valintakoekutsut: esivalintakokeeseen osallistuvat kaikki hakukelpoiset hakijat ilman kutsua. Esivalintakokeen järjestämisestä ja pisteytyksestä voit lukea lisää seuraavan linkin kautta http://soteli.metropolia.fi/ . Lähetämme varsinaiseen valintakokeeseen valintakoekutsun sähköpostilla hakulomakkeella antamaasi osoitteeseen. Lisätietoa varsinaisesta valintakokeesta löydät Opintopolusta ja Haaga-Helian verkkosivuilta.
  • valintakoe: esivalintakoe on 27.4.2017 ja varsinainen valintakoe on 5. - 9.6.2017
  • koulutus alkaa elokuussa 2017
  • hakutilasto

Kevään 2017 yhteishaussa ei ole erikseen hakua päivä- ja monimuotototeutuksiin. Hakijat hakevat samaan hakukohteeseen ja opiskelijan mahdollinen sijoittuminen päivä- tai monimuotokoulutukseen tapahtuu opintojen alkaessa opinto-ohjelman henkilökohtaistamisen yhteydessä.

 

Näin homma etenee

Tutustu tarjontaan
www.haaga-helia.fi tai hakijanopas »

Hae hakuaikana

Osallistu valintakokeeseen

Valintakoe

Tulokset julkaistaan

Ota opiskelupaikka vastaan

Koulutus alkaa