Olet täällä

Urheilujournalismin opintokokonaisuus

Urheilujournalismin opintokokonaisuus

Haaga-Helian urheilujournalismin maksullinen koulutus uudistuu! Tammikuussa 2018 alkaa uusi vuodessa suoritettava 30 opintopisteen opintokokonaisuus, jolle haetaan syys-lokakuussa 2017. Tarkemmat hakutiedot päivittyvät näille sivuille elokuun 2017 lopussa.

Opintokokonaisuuden keskiössä ovat käytännön toimitustyön kurssit. Intensiivijaksoilla tehdään työelämäprojekteja ja tuotetaan sisältöjä urheilumedioille, mikä antaa alan työkokemusta ja mahdollistaa verkostoitumisen jo opintojen aikana. Intensiivijaksoilla on tehty työelämäprojekteja esimerkiksi MTV3:n, Etelä-Suomen Sanomien, Yleisradion, Olympiakomitean ja Suomen Jääkiekkoliiton kanssa.

Kumpikin lukukausi koostuu noin kuukauden mittaisesta iltaopetusjaksosta (2 - 3 iltaa viikossa) sekä muutamasta intensiiviviikosta (kokopäiväopetusta viikon ajan) sekä verkko-opetuksesta ja etätyöskentelystä.

Urheilujournalismin opintokokonaisuus ei ole tutkintokoulutusta. Sen suorittanut saa opintotodistuksen, josta käy ilmi opintokokonaisuuden sisältö ja osaamistavoitteet.

Opintokokonaisuuden tavoitteet pähkinänkuoressa:

  • rakentaa opiskelijalle tukeva journalistinen perusta. 
  • luoda valmiudet monimediaiseen työskentelyyn. 
  • tarjota laaja-alaisen ymmärrys suomalaisesta urheilujärjestelmästä ja sen asemasta yhteiskunnassa. 
  • nojata alusta lähtien työelämässä oppimiseen: ryhmälle annetaan harjoitustoimitustyössä perusvalmiudet toimitustyöhön, osaaminen konkretisoituu ja jalostuu tositilanteissa. 

Lisätietoja: 

Koordinaattori Esko Hatunen: esko.hatunen(at)haaga-helia.fi / 040 488 7226
Koulutusohjelmajohtaja Anne Leppäjärvi: anne.leppajarvi(at)haaga-helia.fi / 040 488 7525

Urheilutoimittajaksi? Intohimona urheilujournalismi tai toivetyönä viestintä urheilu parissa? Molempiin saat tukevan perustan urheilujournalismin opintokokonaisuudestamme!