Olet täällä

Auditointi ja kansainvälinen akkreditointi

Auditointi ja kansainvälinen akkreditointi

Auditointi

Korkeakoulujen arviointineuvosto (KKA) on auditoinut Haaga-Helia ammattikorkeakoulun laadunvarmistusjärjestelmän huhtikuussa 2010 ja korkeakoulu on läpäissyt auditoinnin hyväksytysti.
KKA:n raportti  ja ensimmäisen kierroksen auditointikäsikirja.

Kansallisten korkeakoulupoliittisten linjausten mukaisesti Haaga-Helia auditoidaan jälleen vuoden 2017 alussa. Auditoinnin järjestää Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi (aiemmin KKA). Toiseen kierrokseen liittyvä auditointikäsikirja. Lisätietoa Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksesta.

Kansainvälinen akkreditointi

Haaga-Helia on hyväksytty helmikuussa 2011 AACSB:n (the Association to Advance Collegiate Schools of Business) jäseneksi. Tavoitteenamme on kehittää laatujärjestelmää ja laatua siten, että läpäisemme AACSB:n akkreditoinnin. Akkreditointi on tärkeä partnereiden ja yhteistyötahojen takia, jotka tulevaisuudessa enenevässä määrin tulevat vaatimaan puolueettoman tahon vakuutuksen Haaga-Helian laadusta.

AACSB on perustettu Yhdysvalloissa 1916 ja sillä on yli 500 jäsentä yli 30 maassa. Yhdistyksen päämaja on Tampassa Floridassa.

Yhdistys akkreditoi kaupallisen alan (business & accounting) korkeakouluja,  ja Haaga-Helia hakee akkreditointia liiketalouden yksikölle sekä sellaisille ohjelmille, joissa liiketaloutta on AACSB:n edellyttämä määrä. Akkreditoinnin on Suomessa saanut Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, ja jäseniä ovat lisäksi Hanken, Lappeenrannan teknillinen korkeakoulu ja Oulun, Turun ja Jyväskylän yliopistot (tilanne marraskuussa 2013, reaaliaikainen jäsenrekisteri on AACSB:n sivuilla nähtävänä). Lisätietoja AACSB:stä.  

 

Haaga-Helia hyväksyttiin toukokuussa 2013 EFMD:n (the European Foundation for Management Development) jäseneksi. Tavoitteena on hankkia EQUIS-akkreditointi (EFMD Quality Improvement System) liiketalouden koulutukselle.

Vuonna 1972 perustettu EFMD on aiemmin keskittynyt eurooppalaisten korkeakoulujen akkreditointiin, mutta on laajentanut toimintaansa erityisesti Amerikkaan ja Aasiaan. Jäseniä on yli 800, Suomesta 13, joista korkeakouluja kahdeksan. Lisätietoja EFMD:stä.