Olet täällä

Porvoo

Porvoo

Tammikuussa 2011 Haaga-Helian toiminta Porvoossa uudistui, kun toimipiste aloitti toimintansa uudella Länsirannalla sijaitsevalla Porvoo Campuksella. Porvoo Campuksella toimivat yhdessä Haaga-Helia ja Laurea-ammattikorkeakoulujen Porvoon yksiköt ja kampuksella opiskelee noin 1100 Haaga-Helian opiskelijaa ja noin 320 Laurean opiskelijaa.

Yhteystiedot
Taidetehtaankatu 1
06100  Porvoo

Aukioloajat

maanantai - torstai klo 7.30 - 20.00
perjantai klo 7.30 -18.00

Poikkeavat aukiolot

7.-11.8. avoinna klo 8.00-16.00
14.-18.8. avoinna klo 7.30-18.00
21.8. -> normaalit aukioloajat

Tietoa koulutusohjelmista

Porvoossa voit suorittaa ammattikorkeakoulututkinnon suomeksi tai englanniksi, tutkintonimikkeet ovat restonomi ja tradenomi. Haaga-Helian Porvoon yksikössä voit opiskella seuraavissa koulutusohjelmissa:

Siren arkkitehdit Oy:n suunnittelema ja Sistem Oy:n sisustama kampus edustaa uudenlaista ajattelua ja tilan käyttöä. Sekä itse toimintaa että tilan käyttöä kuvaavat avoimuus ja kohtaamiset, joilla halutaan edistää yhdessä oppimista ja osaamisen jakamista.

Tietoa oppimisympäristöstä

Porvoo Campuksen toimintaa kuvaa yhdessä oppiminen ja tekeminen työelämälähtöisissä hankkeissa. Campus on myös päivittäin avoinna yleisölle ja tarjoaa heidän käyttöön viihtyisän ravintolan, laajan ammattikirjaston sekä monia mukavia kohtaamispaikkoja.

Porvoo Campuksen toimintakonseptiin kuuluu läheinen yhteistyö elinkeinoelämän kanssa. Tämä yhteistyö konkretisoituu muun muassa yritysten ja yhteisöjen kanssa tehtävässä Nimikkotilayhteistyössä.

Kun tulet oppimaan Haaga-Helian Porvoon toimipisteeseen, sinulta odotetaan aktiivista otetta, yhdessä tekemisen taitoja sekä vastuunottoa omista opinnoistasi. Kaikki oppiminen on nivottu työelämälähtöisiin projekteihin, joissa opiskelija, opettaja ja elinkeinoelämän edustaja suunnittelevat ja toteuttavat hankkeisiin sidotut opintokokonaisuudet. Oppiminen tapahtuu laajoissa kokonaisuuksissa, ja oppimista edistetään monella eri tavalla: lukemalla kirjallisuutta, osallistumalla luentoihin, seminaareihin ja erilaisiin työpajoihin, etsimällä ratkaisumalleja itsenäisesti ja ryhmässä. Opintojesi aikana saat myös arvokasta käytännön kokemusta 20 viikon työharjoittelussa ja opit tutkimaan ja laatimaan opinnäytetyön.

Uusi Porvoo Campus on ainutlaatuisen suunnitteluprosessin tulos, johon ovat ottaneet osaa talon tulevat käyttäjät yhdessä talon suunnittelijoiden, arkkitehtien ja sisustajien kanssa. Tämä kampus on suunniteltu kohtaamisia ja oppimista varten. Tästä kertovat monikäyttöiset, muunneltavat, avoimet ja valoisat tilat sekä inspiroiva ja tarkkaan mietitty sisustus.

Haaga-Helian opiskelijana sinulla on mahdollisuus kehittää kansainvälistä osaamistasi monella eri tavalla. Campuksella kohtaat päivittäin ulkomaisia opiskelijoita ympäri maailmaa. Voit myös suorittaa osan tutkinnostasi ulkomailla lukuisissa yhteistyökorkeakouluissa tai tehdä työharjoittelusi muualla kuin Suomessa. Haaga-Helialla on myös jatkuvasti käynnissä kansainvälisiä projekteja, joihin voit osallistua osana opintojasi.

Esteettömyys ja oppimisen tuki

Porvoo Campuksessa on otettu huomioon myös liikuntarajoitteiset opiskelijat. Invataksit voivat pysähtyä pääsisäänkäynnin edessä. Toimipisteen jokaiseen kerrokseen pääset hissillä ja päähissikuilun vieressä on kussakin kerroksessa automaattisesti aukeavat ovet. Jokaisessa kerroksessa on myös saniteettitilat liikuntarajoitteisille henkilöille.

Itsenäiseen työskentelyyn tarkoitettuja tiloja löydät kerroksista 1-3. Voit maksutta tulostaa opiskeluun liittyvää materiaalia rajoitetun määrän yhden lukukauden aikana. Opiskelijoille on järjestetty maksullinen kopiointimahdollisuus. Haaga-Helian Helpdesk auttaa IT- ja AV-ongelmissa.

Haaga-Helian opiskelijana saat oman sähköpostiosoitteen. Opiskelijan tietopankki MyNet tukee opiskelua ja opiskeluprosessia Haaga-Heliassa. Sieltä löydät opiskeluun liittyvät asiat, tiedotteet tapahtumista ja opintojaksoista sekä pysyviä ohjeita. WinhaWille on sähköinen opintosuunnitelman hallinnointijärjestelmä. Sen avulla voit ilmoittautua opintojaksoille, tarkistaa ilmoittautumistilanne ja arvosana, päivittää yhteystietoja sekä antaa opintojaksopalautetta. Haaga-Helia ammattikorkeakoulun verkko-oppimisympäristö Moodlea ja LeaPiä voidaan hyödyntää opetusmateriaalien ja tehtävien jaossa sekä palautuksessa, osasuoritusten arvioinnissa sekä keskustelufoorumina. Lukujärjestykset löydät ASIO-tilanvarausjärjestelmästä. Connect Pro on Haaga-Helian käytössä oleva videoneuvottelujärjestelmä, joka mahdollistaa reaaliaikaiset tapaamiset sekä verkko-opetuksen ja -opiskelun omalta tietokoneelta Internet-yhteydellä webselaimen avulla.

Porvoo Campus kirjasto on Haaga-Helia ja Laurea-ammattikorkeakoulujen yhteinen kirjasto. Kokoelmassa on liiketalouden, matkailun ja terveysalan kirjallisuutta ja lehtiä. Käytössäsi on myös laaja ja monipuolinen opiskelua tukeva elektroninen kokoelma sekä langaton verkko. Porvoo Campus kirjasto on valoisa ja rauhallinen tila tietokoneineen. Kampuksen toisessa kerroksessa kirjastolla on opiskelijan hiljaista työskentelyä varten erillinen työhuone.

Opiskelijan edut

Tietoa elämisen kustannuksista

Opiskelijana voit Porvoossa hakea asuntoa Porvoon opiskelija-asuntojen kautta.

Opiskelijana saat alennuksia linja-auto- ja junamatkoista VR:n ja Matkahuollon omilla opiskelijakorteilla tai väliaikaisella opiskelijatodistuksella sekä HSL:n matkakortilla (ainoastaan opiskelijat jotka asuvat vakituisesti HSL:n seutulippualueella).

Valtakunnallisen opiskelijakortin voit hankkia Haaga-Helian opiskelijakunta HELGAn kautta. Porvoon yksikön opiskelijayhdistys HePo ry toimii opiskelijoiden edunvalvojana Porvoo Campuksella. Yhdistys järjestää opiskelijoille monenlaista harrastus- ja vapaa-ajantoimintaa. HePo vuokraa myös Porvoo Campuksen säilytyslokeroita opiskelijoille.

Opiskelijaruokailu

Ruokailumahdollisuuden järjestää Fazer Food Services. Porvoo Campuksen ravintola myy lounaan opiskelijahintaan niille opiskelijoille, jotka esittävät maksaessaan voimassaolevan opiskelijakortin tai ateriatukikortin.

Terveydenhuoltopalvelut

Ammattikorkeakouluopiskelijoiden lakisääteiset terveydenhoitopalvelut kuuluvat paikkakunnan terveysasemille ja oppilaitoksessa oleville terveydenhoitajille. Kotipaikkakunnan terveysaseman kautta voit saada terveydenhoitajien ja lääkäreiden palveluita. Opintonsa aloittaneilla opiskelijoilla on mahdollisuus henkilökohtaiseen terveyshaastatteluun ensimmäisen lukuvuoden aikana. Terveydenhoitajaan voit ottaa yhteyttä myös opintojen muissa vaiheissa. Opiskeluterveydenhuollossa voit keskustella terveydenhoitajan kanssa luottamuksellisesti kaikesta terveyteen, elämäntapoihin ja eri elämäntilanteisiin liittyvissä asioissa.