Olet täällä

Pasila

Pasila

Haaga-Helian Pasilan toimipiste sijaitsee Helsingissä Itä-Pasilan alueella osoitteessa Ratapihantie 13. Toimipisteeseen on hyvät kulkuyhteydet junalla, raitiovaunulla ja bussilla. Helsingin päärautatieasemalta on noin 10 minuutin junamatka Pasilaan. Toimipiste sijaitsee aivan Pasilan juna-aseman ja Helsingin Messukeskuksen vieressä, ja se on yhdistetty ylikulkusilloilla Suomen Liikemiesten Kauppaopistoon (SLK).

U-kirjaimen muotoinen ja 8-kerroksinen toimipiste on suunniteltu vastaamaan nykyaikaista työpaikkaa opiskelijoiden toiveesta. Toimipiste valmistui kahdessa osassa, vuosina 2004 ja 2006, ja sen omistaa Kiinteistö Oy Opetustalo. Elämän ja värin sen muutoin pelkistettyyn värimaailmaan tuovat noin 5000 opiskelijaa ja noin 350 henkilökunnan jäsentä. Toimipisteessä on muun muassa lasiseinäisiä luokkahuoneita ja työtiloja, kuntosali, kirjasto, kahvila ja ravintola sekä tiloja itsenäiseen työskentelyyn. Haaga-Helia on aidosti monikulttuurinen yhteisö ja Pasilan toimipisteessä koulutusta järjestetään sekä suomen että englanninkielellä.

Aukioloajat:

Ulko-ovet ovat opetusviikoilla pääsääntöisesti avoinna ma-pe klo 7.30 - 19.15 ja la klo 8.00 - 14.30.

Pasilan toimipisteessä voit opiskella seuraavissa koulutusohjelmissa:

 • Johdon assistenttityön ja kielten koulutusohjelma
 • Degree Programme for Multilingual Management Assistants
 • Liiketalouden koulutusohjelma
 • Degree Programme in International Business
 • Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma
 • Degree Programme in Business Information Technology
 • Journalismin koulutusohjelma
 • Myyntityön koulutusohjelma
 • Degree Programme in International Business Management (Master)
 • Liiketoiminnan kehittämisen koulutusohjelma (ylempi AMK)
 • Tietojärjestelmäosaamisen koulutusohjelma (ylempi AMK)
 • Degree Programme in Information Systems Management (ylempi AMK)
 • Degree Programme in Tourism (Master)
 • Degree Programme in Communication Management (Master)

Hakijapalvelut ja opintotoimisto sijaitsevat Pasilan toimipisteen 2. kerroksessa.

Tietoa oppimisympäristöstä

Tutkintoon johtavan koulutuksen lisäksi Pasilan toimipisteessä järjestetään maksullista palveluliiketoimintaa, kuten esimerkiksi erikoistumisopintoja, eMBA-koulutusta sekä räätälöityjä koulutus- ja valmennuspaketteja kotimaisille ja kansainvälisille yritysasiakkaille. Yhteistyötä tehdään partneriyritysten kanssa lähes päivittäin muun muassa tutkimus- ja kehittämiskeskuksessa. Lisäksi toimipisteessä toimii Haaga-Helian ammatillinen opettajakorkeakoulu.

Tiloja löytyy muun muassa opetuskäyttöön, valmennustarkoituksiin, tapahtumien järjestämiseen, yksilöiden ohjaukseen, itsenäiseen opiskeluun, verkko-opiskeluun sekä ryhmätyöskentelyyn. Itsenäisen työskentelyn mahdollistaa Pasilan toimipisteen noin 2000 tietokonetta, joissa on 1 gigan verkkoyhteys. Näiden lisäksi toimipisteessä on avoin langaton verkko, jonka käyttö on ilmaista. Pasilan toimipisteen IT-palvelut ja Helpdesk auttavat tarvittaessa tietoteknisissä ongelmissa. Haaga-Helian Pasilan kirjastosta voit lainata kirjastokortilla painettujen teosten lisäksi useita e-kirjoja, artikkeleita ja muita materiaaleja koko Haaga-Helian valikoimasta.

Haaga-Helian opiskelijat ja työntekijät ovat sitoutuneet toiminnallaan vähentämään luonnonvarojen käyttöä ja ympäristön kuormitusta. Haaga-Helia ammattikorkeakoulu haluaa toiminnallaan edistää vastuullista liiketoimintaa ja kestävää kehitystä.

Esteettömyys ja oppimisen tuki

Pasilan toimipisteessä on otettu huomioon myös liikuntarajoitteiset opiskelijat. Invataksit voivat pysähtyä Pasilan toimipisteen pääsisäänkäynnin edessä, josta johtaa pyörätuoliramppi Helia-talon pääoville. Toimipisteen jokaiseen kerrokseen pääsee hissillä ja päähissikuilun molemmilla puolilla on kussakin kerroksessa automaattisesti aukeavat ovet. SLK-taloon johtavan eteläisen ylikulkusillan ovet avautuvat myös automaattisesti. Jokaisessa kerroksessa on myös saniteettitilat liikuntarajoitteisille henkilöille.

Opiskelija saa tukea opintoihinsa opiskelijatutoreilta, opinto-ohjaajilta sekä opettajilta. Ohjauksella tuetaan opiskelijan oppimista ja opiskelun suunnittelua. Ohjauksen tavoitteena on tukea opintotavoitteiden saavuttamista ja opintojen suorittamista 3,5 tai 4 vuoden määräajassa. Opiskelija laatii ensimmäisenä lukuvuonna henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS), jota hän päivittää kerran vuodessa opintojensa edetessä. Suunnitelma muodostaa perustan HOPS-keskustelulle, jonka opiskelija käy opinto-ohjaajan kanssa kerran vuodessa.

Opiskelijan edut

Tietoa elämisen kustannuksista

Opiskelijakunta Helga on lakisääteinen osa korkeakoulua ja sen tärkein tehtävä on opiskelijoiden edunvalvonta. Helga on Haaga-Helia ammattikorkeakoulun opiskelijoiden yhteisö ja turvaverkko. Kaikki Helgan toiminta toteutetaan opiskelijoiden lähtökohdista. Valtakunnallisen opiskelijakortin Haaga-Heliassa saa Helgan kautta. Helga vuokraa Pasilan toimipisteessä opiskelijoiden käyttöön pukukaappeja ja lokeroita sekä myy haalareita ja haalarimerkkejä. Helga julkaisee opiskelijakunnan lehteä H2 ja järjestää erilaisia tapahtumia, kuten esimerkiksi fuksiaiset. Lisäksi Helga koordinoi tutortoimintaa. Opiskelijakunta rekrytoi uusia tutoreita kaksi kertaa vuodessa. Ainejärjestöjen tilat sijaitsevat Pasilan toimipisteen 1K-kerroksen huoneessa 1K004. Lisäksi Helgan jäsenpalvelupiste Helga Point palvelee Pasilan kampuksen toisessa kerroksessa. Lisätietoja löydät Helgan verkkosivuilta: www.helga.fi

Haaga-Helian opiskelijoiden opintotukipäätöksistä vastaa Kela, josta voit hakea opintotukea. Lue lisää opintotuesta www.kela.fi > Henkilöasiakkaat > Opiskelijat. Haaga-Helian Pasilan toimipisteen 2. kerroksessa sijaitsee opintotukilautakunta, joka antaa tarvittaessa lausunnon opintotukihakemuksen lisäksi Kelan sitä pyytäessä.

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö vuokraa opiskelija-asuntoja Helsingin seudulla. Lue lisää HOASin sivuilta: www.hoas.fi. Voit saada asumiseesi tukea Kelalta: asumislisä on osa opintotukea, jota voit hakea Kelalta www.kela.fi.

Opiskelijaruokailu

Pasilan toimipisteessä sijaitsee 2 ravintolaa, Helia-Bistro -kahvila Helia-talon puolella ja Pääraide-opiskelijaravintola SLK-talon puolella. Ruokailumahdollisuuden järjestää Fazer Food Services. Lue lisää osoitteessa: www.amica.fi/Ravintolat/.

Pääraide ja Helia-Bistro myyvät lounasta opiskelijahintaan niille opiskelijoille, jotka esittävät maksaessaan voimassaolevan opiskelijakortin tai ateriatukikortin. Ateria- ja opiskelijakorteilla saat ateria-alennuksen myös muissa ateriatuen piirissä olevista opiskelijaravintoloista. Löydät tuen piirissä olevat opiskelijaravintolat Kelan sivuilta: www.kela.fi.

Terveydenhuoltopalvelut

Ammattikorkeakouluopiskelijoiden lakisääteiset terveydenhoitopalvelut kuuluvat terveysasemille ja oppilaitoksissa oleville terveydenhoitajille. Oman terveysasemasi kautta voi saada terveydenhoitajien ja lääkäreiden palveluita. Joillakin terveysasemilla on myös psykiatrinen sairaanhoitaja, päihdetyöntekijä ja sosiaalineuvoja. Haaga-Helian Pasilan toimipisteessä toimii psykiatrinen sairaanhoitaja, opintopsykologi ja korkeakoulupappi.

Opiskelijat voivat huolehtia hyvinvoinnistaan myös liikkumalla. Pasilan toimipisteen kuntosali ja liikuntahalli sijaitsevat SLK-talossa AK-kerroksessa. Opiskelijat voivat käyttää kuntosalia vapaasti sellaisina aukioloaikoina, jolloin salissa ei ole ohjattua liikuntaa tai varattua vuoroa.