Olet täällä

Haaga

Haaga

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Haagan kampus sijaitsee osoitteessa Pajuniityntie 11, 00320 Helsinki. Haagan toimipisteessä on noin 1 100 opiskelijaa ja henkilökuntaa noin 70. Haagan kampus rakentuu kolmesta osasta, A-, G- ja L-siivistä. Tilan tunnus kertoo, missä siivessä ja missä kerroksessa se sijaitsee. Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kanssa samassa kiinteistössä toimii Hotel Haaga ja SKY-opisto.

Haagan toimipisteen ulko-ovet ovat auki seuraavasti:

  • Arkisin pääovet ma - to klo 7.30-17.00 ja pe klo 7.30-16.00.
  • Loma-aikana ovet ovat auki 7.30-16.00.
  • Viikonloppuisin ovet ovat auki etukäteen tehtyjen luokkavarausten mukaan. Ovet aukeavat puoli tuntia ennen opetuksen alkamista ja sulkeutuvat puoli tuntia ennen opetuksen päättymistä.

Pajuniityntie 11 parkkipaikka on tarkoitettu vain pysäköintiluvan haltijoiden käyttöön. Maksuton pysäköinti on mahdollista Pajuniityntien varressa kaupungin ohjeistuksen mukaisesti.

Haaga-Helia on savuton opiskeluyhteisö ja tupakointi on kielletty Haagan kampuksen alueella.

Haagan toimipisteessä on seuraavat koulutusohjelmat:

Tietoa oppimisympäristöstä

Haagan opintotoimisto on avoinna opetusaikoina ma, to, pe 11.00 - 15.00, ti, ke klo 9.00 - 15.00.

Haagan kampuksella on opiskelijoiden käytössä kolme verkkotyöpajaa, joissa voit tehdä itsenäisesti kurssitehtäviä tai opinnäytetyötä. Tiloissa on tietokoneet ja tulostimet.

Tilat ja aukioloajat

  • Luokka G302: ma-to klo 8.00 - 17.00, pe klo 8.00 - 16.00
  • Kirjaston vieressä oleva Verkkotyöpaja G213: ma-su klo 6.00 - 22.00 (käynti G-rapun kautta, hotellin pihan puolelta)             
  • osoitteessa Pajuniityntie 10 (koulun päärakennusta vastapäätä parkkipaikan toisella puolella): ma-su klo 6.00 - 22.00

Verkkotyöpajoihin pääsee flexim-avaimella, jonka voi lunastaa eteisaulassa olevasta Matsku-myymälästä. Matsku myy myös tulostuspaperia.

Verkkotyöpajat ovat kiinni juhlapyhinä ja poikkeusaikatauluista ilmoitetaan etukäteen.

Haagan toimipisteen kirjasto on kaikille avoin ammattikorkeakoulukirjasto. Tavoitteenamme on helpottaa opiskelijan valmistumista ammattikorkeakoulusta ja tukea aineistovalinnoillamme Haaga-Heliassa tehtävää opetus- ja tutkimustyötä. Haagan toimipisteen kirjasto hankkii aineistoa etenkin hotelli-, ravintola- ja matkailualoilta.

Esteettömyys ja oppimisen tuki

Haagan toimipisteessä on otettu huomioon myös liikuntarajoitteiset opiskelijat. Invataksit voivat pysähtyä pääsisäänkäynnin edessä ja jokaiseen kerrokseen pääset hissillä. Toimipisteen alakerrassa kirjaston lähellä on inva-wc. Kyseisestä tilasta löytyy myös vauvan hoitopöytä.

Opiskelija saa tukea opintoihinsa opettajilta ja muulta Haagan ja Haaga-Helian henkilöstöltä sekä muilta opiskelijoilta. Ohjauksella tuetaan opiskelijan oppimista ja opiskelun suunnittelua. Ohjauksen tavoitteena on tukea opintotavoitteiden saavuttamista ja opintojen suorittamista 3,5 vuoden määräajassa. Kokonaisvaltaisella ohjauksella tuetaan myös opiskelijan ammatillista ja henkistä kasvua.

Opinto-ohjauksesta vastaavat ryhmäkohtaiset opinto-ohjaajat (opettajatutorit). Opinto-ohjausta antavat opinto-ohjaajat, ammatillinen erityisopettaja, harjoittelukoordinaattori, opettajat, koulutusohjelmajohtajat, johdon assistentit, kv-koordinaattori sekä opintotoimiston, opintotukitoimiston, kirjaston ja opiskelijakunta Pore ry:n edustajat. Myös opiskelijatutorit ja toiset opiskelijat ohjaavat opiskelijoita.

Ohjauksen johtavana periaatteena on opiskelijan tukeminen keskustelemalla, kuuntelemalla ja kyselemällä. Jokaisella opiskelijalla on vuosittain vähintään yksi henkilökohtainen keskustelu opinto-ohjaajan (opettajatutorin) kanssa, ja lisäksi tarpeen mukaan tapaamisia kahden kesken tai ryhmässä.

Opiskelija laatii 1. vuonna henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS), jota hän päivittää vähintään kerran vuodessa opintojensa edetessä. Suunnitelma muodostaa perustan HOPS-keskustelulle, jonka opiskelija käy opinto-ohjaajan kanssa kerran vuodessa.

Opiskelijan edut

Tietoa elämisen kustannuksista

Haaga Instituutti - säätiön omistama Kiinteistö Oy Haaga-Perhon asunnot vuokraa Pajuniityntie 10:ssä sijaitsevasta talosta soluasuntoja. Asunnot on tarkoitettu ensisijaisesti Haaga-Helian ja Ravintolakoulu Perhon opiskelijoille. Opiskelija-asuntola sijaitsee osoitteessa Pajuniityntie 10.

Voit maksutta tulostaa opiskeluun liittyvää materiaalia rajoitetun määrän yhden lukukauden aikana. Opiskelijoille on järjestetty maksullinen kopiointimahdollisuus. Haaga-Helian Helpdesk auttaa IT- ja AV-ongelmissa. Helpdesk toimii Haaga-Helian kaikissa toimipisteissä.

Opiskelijaruokailu

Opiskelijoiden ja henkilökunnan lounasravintola ja kahvila on nimeltään Caffeli. Se sijaitsee talon sydämessä Valopihalla. Caffeli on avoinna ma-pe 8.30-15.00 ja lounasta on tarjolla klo 10.30-13.30. Caffeli on pääsääntöisesti auki vain lukukausien aikana. Juhlapyhinä ja lomien ajan se on suljettu. Caffeli myy lounasta opiskelijahintaan niille opiskelijoille, jotka esittävät maksaessaan voimassaolevan opiskelijakortin tai ateriatukikortin. Jos et ole opiskelijajärjestön jäsen ja sinulla ei ole opiskelijakorttia, voit kysyä Kelan ateriatukikorttia omasta opintotoimistostasi. Caffelissa maksu suoritetaan aina kortilla eli käteiskassaa ei ole.

Terveydenhuoltopalvelut

Ammattikorkeakouluopiskelijoiden lakisääteiset terveydenhoitopalvelut kuuluvat paikkakunnan terveysasemille ja oppilaitoksessa oleville terveydenhoitajille. Kotipaikkakunnan terveysaseman kautta voit saada terveydenhoitajien ja lääkäreiden palveluita. Opintonsa aloittaneilla opiskelijoilla on mahdollisuus henkilökohtaiseen terveyshaastatteluun ensimmäisen lukuvuoden aikana. Terveydenhoitajaan voit ottaa yhteyttä myös opintojen muissa vaiheissa. Opiskeluterveydenhuollossa voit keskustella terveydenhoitajan kanssa luottamuksellisesti kaikesta terveyteen, elämäntapoihin ja eri elämäntilanteisiin liittyvissä asioissa. Haagan toimipisteen terveydenhoitajalla on vastaanotto tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 8-14 (muina aikoina voi soittaa). Haagan oppilaitospappina toimii Kaisa Iso-Herttua Huopalahden seurakunnasta. Hänellä on ennalta ilmoitetut vastaanottoajat joka lukukausi, joten et tarvitse ennalta sovittua aikaa. Voit myös tavata hänet Huopalahden kirkolla.

Haagan restonomiopiskelijoiden ainejärjestö on Pore ry. Pore järjestää opiskelijoille tapahtumia, merkittävimpänä niistä vuosijuhla tammikuun lopulla. Pore ry sinua palvelee myös opiskelijakorttiasioissa. www.porery.com

Haaga-Helia is a founding member of Hotel Schools of Distinction, an Exclusive Global Alliance of the Best Hospitality Schools. Hotel Schools of Distinction is a connection to hospitality leaders that ensures students have a competitive advantage in a challenging industry.